logo
پایگاه خبری تحلیلی نور خبر
    کد خبر: 50836      کد خبرنگاری : 941101
    منتشر شده: 15/ دی/ 1397|| 8:17 PM
    تعداد بازدید:794

    نور در سقوط یا صعود توسعه شهری‎!!!‎


    به گزارش نورخبر، پیش از ورود به مباحث شهری در ابتدا با برخی از وظایف و تعاریف مسئولین شهر اشنا میشویم. یکی از اصول مهم پیرامون مسائل شهری، مفهوم توسعه پایدار شهری است که توسعه ای مبتنی بر نیازهای واقعی شهروندان و تصمیم گیری های درست و عقلایی، با در نظر گرفتن ملاحظات مختلف اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی و... محسوب می شود.

    شورای شهر: مجلسی محلی در سطح شهرهاست، که نمایندگان و تعداد اعضای آن بنا به جمعیت توسط مردم همان شهر انتخاب می‌شوند و وظیفه اصلی این مجلس، انتخاب شهردار، تصویب بودجه و نظارت بر عملکرد و... شهرداری هاست.

    شهرداری: سازمان محلی است که بر طبق اصل عدم تمرکز اداری و به‌منظور ادارۀ امور محلی از قبیل عمران و آبادی، بهداشت شهر و رفاه ساکنان آن شهر و...، تأسیس می‌شود. شهرداری نوعی سیستم ادارۀ شهر است که از دو واحد بنام شورای شهر و نهاد شهرداری تشکیل شده است و اجرای مصوبات و تصمیمات شورای شهر در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران به عهدۀ نهاد شهرداری است که در راس آن شهردار قرار دارد و بطور کلی شهردار، عامل و مجری تصمیمات شورای شهر است و به‌وسیله شورای شهر به مدت 4 سال انتخاب میشود.

    با این توصیف، حال به برخی از ظرفیت ها در حوزه شهر نور می پردازیم.

    پارک جنگلی نور:

    پارک جنگلی نور که با مساحتی بیش از 3600 هکتار بعنوان بزرگترین پارک جلگه ای خاورمیانه نیز محسوب می شود، سالیان سال است که مورد بی مهری و کم توجهی مسئولان قرار گرفته است. پارکی که می تواند به عنوان بزرگترین مرکز تفریحی و توریستی منطقه قرار گیرد، جنگل کم نظیری که با داشتن انواع درختان نادر می تواند گردشگران بسیاری را از اقصی نقاط جهان به خود جلب کند. پارکی با نام و آوازه بلند در کنار بزرگترین دریاچه جهان، هر گردشگری را وسوسه می کند که حداقل یک بار هم که شده به این آرزویش که دیدن آن است دست یابد. اما پس از چندی دست و پنجه نرم کردن با تمام مشکلات و سختی ها، شورا و شهرداری نور با کمک مسئولین شهرستانی و استانی توانست در تیر ماه 97 این پارک را به مدت 15 سال در اختیار بگیرد تا بتواند با جذب سرمایه گذار این حوزه گردشگری و توریستی را جان تازه ای ببخشد. اکنون با گذشت بیش از 6 ماه از تحویل ان و با وجود چندین سرمایه گذار در این بخش که میتواند درامدی پایدار را برای توسعه و ابادانی شهر رقم بزند. چرا قراردادی بسته نشده است؟

     لازم به ذکر است، برای جذب سرمایه، می بایست مسئولین شهری برنامه مدونی را به سرمایه گذاران ارائه دهند تا صرفه اقتصادی برای وی و شهر مشخص شده باشد. بنابراین شورای شهر چه برنامه مدونی را در این زمینه برای شهروندان و سرمایه گذاران دارد!؟

    ساحل شهر نور:

    کشور ما از نظر منبع جاذبه های طبیعی پنجمین کشور دنیاست و این در حالی است که با وجود 4 هزار کیلومتر نوار ساحلی در کشور هنوز برنامه ای مشخص در خصوص توسعه زیر ساخت های گردشگری ساحلی نداریم. مناطق ساحلی شمال ایران از پربارترین و پویاترین منابع اکولوژیکی و بستر مهمی جهت فعالیت های عظیم اقتصادی و اجتماعی در جهان به شمار می رود که همین امر باعث شده در سال های اخیر مسئولین استانی و شهرستانی برای بهبود و توسعه گردشگری و جذب توریست، مصوبات خوبی را داشته باشند که باید منتظر اجرای ان باشیم.

      در این میان شهر نور با 11 کیلومتر نوار ساحلی در قلب استان مازندران یکی از زیباترین سواحل شنی را به خود اختصاص داده که از دوره سوم شورا برنامه هایی را تحت عنوان خیابان ساحلی امام علی (ع) با وجود فراز و نشیب های اداری و اقتصادی و... کلید زده است. از ابتدای استارت این پروژه عظیم ساحلی تاکنون چندین کیلومتر ان به بهره برداری رسیده و هم اکنون با وجود مشکلات اقتصادی و عدم جذب سرمایه های مناسب در شهر، شاهد احداث دومین پل باکسی، ان هم بصورت امانی که میتواند هم از لحاظ عدم خروج سرمایه از این شهر و هم موجب صرفه اقتصادی باشد در این خیابان هستیم.

    نکته جالب اینکه، شهرهای همچون بابلسر و نوشهر و... در مازندران توانستند با برنامه ریزی های صحیح و جذب گردشگران، ساحل را به منبع درامدی پایدار برای شهر و تفرجگاهی برای شهروندان تبدیل کنند.

     ولی سوال اصلی اینجاست که در این دوره از شورا برای جذب سرمایه و سرمایه گذار و رفاه بیشتر شهروندان، قرار است چه اقداماتی صورت گیرد؟

    (دانستن حق مردم است)

    ادامه دارد...

     


    banner
fhfh