logo
پایگاه خبری تحلیلی نور خبر
    رئیس بیمارستان نور : کلیه داروهای کشور زیر نظرسازمان غذا و دارو می باشد.‏‎ ‎
    کد خبر: 50611      کد خبرنگاری : 941103
    منتشر شده: 22/ دی/ 1396|| 7:55 PM
    تعداد بازدید:148

    مصاحبه پایگاه خبری تحلیلی نورخبر با دکتر قاسمی رئیس بیمارستان امام خمینی(ره) نور‎ ‎


    نورخبر: در مرحله اول لطفاً رزومه ای از خود عنوان کنید؟

     دکتر قاسمی:  پزشک عمومی هستم.  از سال ۸۲ بعد از فارغ التحصیلی به مدت ۸ سال در بیمارستانهایی که تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی ایران بود فعالیت کردم و بعد از آن به شهرستان نور آمدم و در شبکه بهداشت شروع به فعالیت کردم. به مدت ۵ سال در منطقه محروم بلده به عنوان رئیس مرکز بهداشت و رئیس بیمارستان فعالیت کردم. همچنین به عنوان رئیس مرکز درمان شبانه روزی چمستان بودم. پس از آن مدیر مرکز بهداشت و درمان محمودآباد و رئیس بیمارستان شهدای محمودآباد بودم. همچنین به عنوان پزشک معتمد نیروی انتظامی و هلال احمر و حج و زیارت نیز فعالیت نمودم.

    نورخبر: چه چیزی باعث شد وارد بیمارستان نور شوید؟

    قاسمی:  من قبل از اینکه به بیمارستان امام بیایم به عنوان معاون درمان شهرستان بودم و در این چند سال اخیر به دلیل اصرار دوستان و احساس مسئولیت، به بیمارستان امام آمدم.

    نورخبر: قبل از رسیدن به مدیریت معمولاً افراد اطلاعات جامعی را نسبت به محیط کار فراهم می کنند آیا شما هم این کار را کرده اید؟

    رئیس بیمارستان: من به مدت ۴ سال معاون بهداشت و درمان شبکه بودم. بیمارستان نیز زیر نظر شبکه بهداشت می باشد و یکی از بازرسان آن معاون بهداشت و درمان می باشد طی این مدت به خیلی از مسائل اشراف داشتم.

    نورخبر: بنابراین قبل از رسیدن به این مسئولیت به تمامی مشکلات و جغرافیای بیمارستان آشنایی داشتید. عمده مشکلات بیمارستان قبل از رسیدن به پست مدیریت شما چه بود؟

    قاسمی: یکی از مشکلات مربوط به بخش اداری و مالی می باشد که کشوری است و از حیطه فعالیت ما خارج است. اگر کارانه پرسنل بیمارستان به مدت طولانی پرداخت نشود، این مشکل بیمارستان نیست. بنابراین زمانی که پول باشد بین پرسنل پخش می‌شود و اگر نباشد که هیچ کلیه درآمدهای بیمارستان به یک حساب غیر قابل برداشت منتقل می شود و از دسترس بیمارستان خارج است. بخش دیگری از مشکلات بیمارستان مربوط به کمبود متخصص می باشد. حتی نامه نگاری های لازم برای آنها انجام شده است. ما متخصص چشم و زنان و .. نداریم. سهمیه متخصصین از طرف دانشگاه تعیین می شود. یکی از چالش‌های بزرگ امروز ما کمبود متخصص می باشد.

    نورخبر: هر کسی که می خواهد به سمت مدیریت برسد دارای یکسری برنامه ها می باشد و برای رسیدن به آن بازه زمانی تعیین می کند، برنامه های آقای دکتر قاسمی چه می باشد؟

    دکتر قاسمی: با توجه به شرایط موجود یکی از معضلات ما بخش اورژانس می باشد که به عنوان پیشانی بیمارستان نمود پیدا می‌کند. مهمترین اصل در اورژانس، طب اورژانس می باشد که برای آن قولهایی به من داده شده است. بخش دیگر مربوط به شرایط فیزیکی اورژانس می باشد که نا مناسب است. پیگیری‌های لازم انجام شده و بودجه لازم تعیین شده است. طی سه الی چهار ماه آینده بازسازی بخش اورژانس صورت می گیرد که انشاالله مشکلات مربوط به نمای فیزیکی اورژانس حل شود.

    نورخبر: پرسنل بیمارستان اعم از پزشک، پرستار و... به چه صورت است؟

    رئیس بیمارستان نور :  ما ۳۸۰ نفر نیرو داریم که در این بین نیروهای متخصص متغیر می باشد. ما تمامی بخش ها را داریم ولی متخصصین ما باز هم کم هستند. ما حتی یک نیروی پزشک متخصص مغز و اعصاب و رادیولوژی رسمی نداریم آیا یک نفر پاسخگوی نیاز تمام افراد شهرستان می باشد.

     ما در ماه اخیر چهار متخصص آوردیم و کلینیک ویژه خود را افتتاح کردیم. دو ماه گذشته که کلینیک با دو شیفت کار می کنند تعداد مراجعین هزار نفر افزایش پیدا کرد. که حدود ۳۳ نفر نیرو در شیفت صبح و ۱۰ نفر نیرو در شیفت عصر داریم. انشاالله در آینده نزدیک، نیز بخش رادیولوژی ما فعال خواهد گشت. که جا دارد از تمامی مسئولان برای پیگیری این مسئله تشکر کنم. اگر بخش زنان راه‌اندازی شود و اورژانس بازسازی  شود نیز به نفع شهرستان خواهد بود.

    یک مسئله مهم دیگر بدهکاری های بیمارستان بود که به صورت اوراق پرداخت شده و اکنون صفر گردیده است.

    نورخبر: شهرستان نور علاوه بر جمعیت ثابت دارای جمعیت شناور می باشد که شامل توریست ها و مسافران است. با توجه به این امر آیا تأسیس کلینیک تصادفات در برنامه بیمارستان می باشد؟

    دکترقاسمی:  بخش اورژانس بیمارستان به صورت ۲۴ ساعته به انواع بیماران تصادفی، غرقی  و... خدمت می دهد. اگر ما طب اورژانس را فعال کنیم می‌تواند به تمامی این بخش ها کمک کننده باشد.

    نورخبر: اگر همزمان سه بیمار غرقی، تصادفی و قلبی داشته باشید با توجه به پرسنل بیمارستان به کدام یک رسیدگی می‌کنید و ارجحیت کدام است؟

    قاسمی: با توجه به اینکه اسم اورژانس بر روی آن گذاشته شده است اولویت بیمار اورژانسی می باشد و فرقی نمی کنند از چه نوعی است. حتی اگر همزمان ۱۵ بیمار تصادفی باشند. اورژانس در ابتدا پزشک و بعد از آن

    مسئول و بعد از آن تریاژ دارد. وظیفه تریاژ شناسایی بیمار اورژانسی می باشد حتی اگر همزمان 10 بیمار مختلف به اورژانس رجوع کنند.

     شهرستان نور توریستی می باشد و شامل ۱۲۰ هزار نفر جمعیت است در ایام تعطیلات به حدود چهار صد هزار نفر می‌رسد. تحت شرایط عادی ممکن است یک پزشک داشته باشیم اما در ایام تعطیلات حتی تا 4 پزشک داریم. در ایام تعطیلات باقی پرسنل اعم از نگهبان، صندوقدار و...را نیز افزایش می دهیم. بنابراین تصمیمات لازم قبل از وقوع بحران گرفته می شود و تدابیر لازم اندیشیده می شود. چون هدف اورژانس کم کردن تشنجات هنگام بیماری می باشد.

    نورخبر: میانگین سنی پزشکان بیمارستان به چه صورت میباشد؟

    رئیس بیمارستان:  یک پزشک بعد از گذشت یک دوره عمومی ۲۸ سال سن دارد بنابراین طبیعتا رنج سنی پزشکان بالا می باشد. اما چیزی که مهم است این است که ما پزشکان با تجربه‌ای داریم. ساختمان بیمارستان ما مربوط به ۴۰ سال گذشته می باشد و این نشان از قدمت و تجربه کادر اینجا است.

     پزشکان توسط دانشگاه ها در مناطق مختلف سهمیه بندی می شود. پزشکی که وارد بیمارستان می‌شود حداقل باید ۵ سال سابقه کار داشته باشد.

    نورخبر: آیا بیمارستان پزشک انترن دارد؟

    دکترقاسمی:  خیر. این مکان آموزشی نمی باشد. اکثر پزشکان ما بالای ۱۵ سال سابقه کار دارند.

    نورخبر: هنگام ورود بیمارستان بخشی به نام حفاظت فیزیکی مشاهده می شود. ممکن است که این بخش در بیمارستان بسیاری از مناطق دیده شود ولی نصب تابلوی آن، نوعی توهین به شعور شهروند می‌باشد. پس چرا همچین چیزی را مشاهده می کنیم ؟

    قاسمی:  این مسئله به عنوان یک قانون است و ما تابع قوانین دانشگاه هستیم.

    نورخبر: پس چرا در سایر بیمارستان ها مشاهده نمی شود؟

    رئیس بیمارستان:  در تمامی بیمارستان ها موجود می باشد. بخش حفاظت دارای نگهبان می باشد که نشان دهنده محافظت و مراقبت از بیمارستان است.

    نورخبر: از معدود شهرستانی که تابلوی حفاظت فیزیکی را نصب کرده است نور می باشد؟

    قاسمی: این تصمیمات مربوط به دانشگاه می باشد و وقتی قانون می‌گوید نمی‌توان از آن سرپیچی کرد.

    نورخبر: چرا رنگ آمیزی داخل بیمارستان خشن می باشد در صورتیکه بیماران نیاز به آرامش دارند. آیا این نیز جز دستورات دانشگاه می باشد؟ یقینا خود بیمار و همراه بیمار تحت شرایط روانی مناسبی نخواهد بود و رنگ آمیزی بیمارستان به افراد نشاط و امید لازم را نمی دهد؟

    دکترقاسمی: با توجه به شرایط هر بخش رنگ‌آمیزی لازم صورت گرفته است برای مثال در بخش کودکان از رنگ های شاد و عکس ها استفاده شده است. ما این مدت یک سری تخریب های را انجام دادیم. این مسائل نیاز به برنامه و زمان دارد و بخش های جدید بر اساس بودجه موجود رنگ آمیزی نشاط آور انجام شده است. درست است که رنگ آمیزی بخش مهمی در بیمارستان می‌باشد ولی زمانی که حقوق پرسنل هنوز هم عقب مانده، بنابراین مسائل مهم تر وجود دارد. در این خصوص ما با معماران نیز صحبت کردیم تا بتوانیم از رنگ‌آمیزی و ورودی های مناسب استفاده کنیم.

    نورخبر: سوال دیگری که مطرح است این است که چرا در کنار بخش ICU کارگران ساختمانی مشغول کار هستند و ایجاد سر و صدا می کنند؟

    رئیس بیمارستان:  بعضی از حرف ها با هم منافات دارند اگر بخواهیم کار بازسازی و زیباسازی انجام دهیم ایراد دارد اگر انجام ندهیم باز هم ایراد دارد.

    نورخبر: اینکه بیمارستان نیاز به بازسازی دارد کاملا مشخص است. اما مدیریت درست نیز امری ضروری می باشد. برای مثال می‌توان، برشکاری و کارهایی که ایجاد سر و صدا می کند در بیرون انجام داد و در نهایت سکوت مابقی کارهای ساختمانی را در خود بیمارستان انجام داد؟

    دکتر قاسمی: من در مسافرتی که در خارج از کشور بودم، در عرض یک ماه یک ساختمان جدید در کنار محلی که مستقر بودیم ساخته شد بدون ایجاد هیچ گونه آلودگی و سر و صدا. یقینا امکاناتی که ما در شهرستان داریم با تهران و خارج از کشور متفاوت است.

    نورخبر: آیا مدیریت منابع انسانی در اینجا رعایت می شود؟ چرا سلیقه‌ای رفتار می شود؟ چرا رفتار پرسنل اینجا استاندارد نیست؟

    قاسمی: برای رفتار هر یک از پرسنل بیمارستان یک چارت سازمانی موجود است که باید بر اساس آن جواب پس بدهیم. اگر کسی رفتار نامناسب دارد نشان دهنده شخصیت خود اوست. ما در سیستم دولتی رفتار سلیقه ای نداریم. ولی ممکن است گاهی پرسنل بهتر از چارت سازمانی نیز رفتار کنند. رفتار پرسنل در بیمارستان باید دارای چارچوبی باشد که نمی توان از آن خارج شد. چون در آن صورت با قانون مواجه می شویم. برای مثال اگر طبق دستور پزشک بیمار باید بستری شود یا داروی تجویز شود نمی‌توان از آن سرپیچی کرد و باید حتماً اعمال شود.

    نورخبر: خود شما چه مقدار به صورت میدانی بر روی رفتار پرسنل نظارت می کنید؟

    رئیس بیمارستان: گاهی اوقات دست مدیریت برای تشویق و تنبیه باز است. اما ما نمی‌توانیم در چارچوب قانونی دخالت کنیم. ممکن است مشکلات در بیمارستان به دلیل وجود بیمار و همراه بیمار بیشتر نمود پیدا کند. این مشکلات در کل جامعه موجود است. اما در سیستم‌های که مردم دردی دارند بهتر برخورد می شود. ما تلاش خود را کردیم تا از نظر مشکلات مالی و امثال این به پرسنل خود کمک کنیم. تا شرایط روحی بهتری داشته باشند و مردم با رضایت کامل از بیمارستان بیرون بروند.

    نورخبر: شما در طول روز چند بار به صورت اتفاقی به بیمارستان سر می زنید؟

    قاسمی: بدون استثناء هر روز به یکی از بخش ها سر میزنم. هفته ای ۲ تا ۳ بار نیز به همراه مدیر و سرپرستار به کلیه بخش ها سر می زنیم (گاهی شب گاهی صبح). هفته‌ای دو روز نیز به تمامی بیماران سر می زنم و از نزدیک به مشکلات و درد و دل های مردم گوش می دهم.

    نورخبر: گاهی برخورد پرسنل بسیار نامناسب می باشد برای مثال یک بار به عنوان همراه بیمار بودم و سرم بیمار تمام شد و از پرستار خواستم که آن را چک کند ولی برخورد بسیار نامناسبی دیدم؟

    دکترقاسمی:  برخورد هر فرد نشان دهنده شخصیت خود اوست. چون پرستاران و پزشکان به وفور با بیماران برخورد دارند بسیاری از مسائل را بهتر می‌دانند. اما همراه بیماران و خود بیماران دارای استرس و نگرانی زیادی هستند. ولی اصل واقعیت این است که وظیفه پزشکان و پرستاران این است که به حرف بیماران گوش بدهند  اما گاهی به دلیل حجم بالای کار و کمبود پرسنل ممکن است رسیدگی کمتر شود. با همه این احوال ما از بازدیدکنندگان و بازرسان، از نوع برخورد پرسنل بیمارستان تعریف شنیدیم.

    نورخبر: شما به نظافت بیمارستان چه نمره‌ای می‌دهید؟

    رئیس بیمارستان: با توجه به اینکه تعداد مراجعین بیمارستان زیاد می باشد، نظافت در بعضی بخش‌ها مناسب و در بعضی بخش‌ها نامناسب است. گاهی یک بخش در روز چندین بار تمیز می شود ولی باز هم آلوده است. شمال یک منطقه رطوبتی و بارانی می باشد و ناخودآگاه بار آلودگی بیمارستان بالا می رود. اما ما تلاش کردیم که بیشترین زمان را برای نظافت بگذاریم و باید به پرسنل خدماتی بیشتر برسیم. برای این بخش هم برنامه‌هایی داریم.

    نورخبر: شرایط سردخانه اینجا به چه صورت است؟

    دکترقاسمی: الان از آنجا بازدید کنید و اگر مشکلی بود در خدمت هستم. یکی از  مشکلات بیمارستان در تابستان، آب بوده است، اکنون سه منبع 60 هزار لیتری داریم و برای همیشه بخش دیالیز و کلینیک ویژه مشکلات نخواهد داشت. این بیمارستان در ایام عید مشکل بخش دیالیز داشت. اما اکنون با ۱۴ بخش دیالیز دیگر همچین مشکلی نداریم و هر مسافری که آمد به راحتی کارهایش انجام شد. راه اندازی بخش رادیولوژی دیجیتالی در سطح شهرستان نمونه خواهد شد. ما مشکل پزشک بیمارستان داشتیم ولی اکنون با راه اندازی کلینیک ویژه، هم صبح و هم عصر تمامی متخصصان به غیر از مغز و اعصاب را داریم. حتی از آمل و محمود آباد هم برای زایمان به بخش زنان بیمارستان نور رجوع می کنند. همچنین بخش اتاق عمل ما با توجه به بازسازی هایی که انجام شد گسترده شده است و در روز سه نوبت امکان جراحی وجود دارد. انشاالله بتوانیم با یاری مسئولین بخش چهارم اتاق عمل خود را نیز راه اندازی کنیم. مسئله ای که طی ۱۵ سال اخیر در بخش ICU با آن مواجه بودیم, تخت های این بخش بود که طی سه ماه اخیر بازسازی شد. کلیه مانیتور ها در بخش اورژانس نیز تعویض شدند. در بخش زنان و زایمان سعی کردیم تمامی تجهیزات را به روز کنیم. در آینده نزدیک نیز افتتاحاتی خواهیم داشت که گزارش آنها را می دهیم. راه اندازی کلینیک ویژه بزرگترین خدمتی بود که به شهرستان شد. خرید دستگاه تست ورزش و دیالیز از اقدامات دیگری بود که انجام شد. انشاالله در آینده نزدیک بتوانیم فضای فیزیکی بخش دیالیز را نیز همانند بخش اتاق عمل گسترش دهیم. خیرین نیز به بخش های مختلف بیمارستان کمک های شایانی کردند. توسعه فضای فیزیکی اورژانس نیز باید انجام شود تا ارائه خدمات بهتر صورت بگیرد. زیباسازی فضای بیرونی بیمارستان نیز انجام شد. خرید دستگاه های میکروسکوپ برای آزمایشگاه باعث به‌روز شدن آزمایشات در این بخش می شود. تعمیرات اساسی در بخش سردخانه صورت گرفت. بودجه لازم برای بخش هتلینگ بیمارستان گرفته شد. بسیاری از بدهکاری های بیمارستان به کمک دانشگاه داده شد.

    نورخبر: یقیناً هم مدیر در کنار کاستی‌ها، توانایی‌های نیز دارد. آیا داروخانه زیرمجموعه بیمارستان است؟

    قاسمی: داروخانه خصوصی است و با بیمارستان قرارداد دارد و زیر نظر درمان است. خود بیمارستان نیز داروخانه دارد. ولی با توجه به اینکه داروخانه خارج بیمارستان با ما قرارداد دارد، داروها به صورت بیمه ای برای بیماران حساب می شود.

    نورخبر: بحثی که در جامعه دارویی مطرح می باشد شامل داروهای چینی و تاریخ مصرف گذشته است آیا همچنین  چیزی صحت دارد؟

    رئیس بیمارستان: داروهای زیر نظر سازمان غذا و دارو می باشد و کلیه آنها دارای برچسب هستند داروها از مجاری قانونی وارد می شوند و باقی مسائل مربوط به فضای مجازی می باشد و نادرست است. کارشناسان غذا و دارو بر روی داروها نظارت کامل دارند. ولی ما طبق قراردادی که با داروخانه داریم گرفتن دارو برای بیماران راحت تر می شود.

    نورخبر: یکی از مسائلی که در رابطه با مرگ آرتین مطرح شد همین داروهای تاریخ مصرف گذشته و چینی بود. با توجه به اینکه کشور ما اسلامی است و من یک خبرنگار هستم نمی خواهم سیستم نظارتی را زیر سوال ببرم. آیا شما چنین چیزی را باور دارید؟

    رئیس بیمارستان: اداره نظارت و دارو تمامی این مسائل را رصد می کنند و در مواقع لازم برخورد مورد نظر انجام می دهند. ما نیز دخالتی در این مسائل نمی کنیم.

    نورخبر: اگر بیماری به بیمارستان مراجعه کنند و هزینه لازم برای درمان را نداشته باشد آیا خیرین در این حوزه کاری انجام می دهند؟

    دکتر قاسمی: ما سیستم مددکاری بیمارستان را فعال کردیم و بر اساس بیماران و مشکلاتی که دارند به آنها کمک می‌شود.

    نورخبر:تا چه سقفی؟

    قاسمی: با توجه به شرایط بیمار و امکانات موجود تصمیم گرفته می شود.

    نورخبر: شایعاتی که در چند سال اخیر در بخش زنان شنیده می شود این است که پزشکان برای گرفتن پول بیشتر زایمان طبیعی را پیشنهاد نمی دهند آیا درست است؟

    رئیس بیمارستان نور : سیستم کشوری ما و کل جهان این است که زایمان باید طبیعی باشد و زایمان طبیعی در بیمارستان رایگان است. ممکن است مسائلی در بیرون بیمارستان رخ دهد ولی مربوط به ما نمی باشد. دانشگاه به ما دستور زایمان طبیعی را به طور رایگان داده است. سزارین در مواقع خاص و بنا به تجویز پزشک انجام می گیرد.

    نورخبر: باوری که در خصوص بیمارستان امام خمینی نور در بین مردم رواج پیدا کرده است، عبارات کشتار گاه می باشد. برای ایجاد دوستی و مودت بین مردم و بیمارستان چه کارهای صورت گرفته است؟

    دکتر قاسمی : بیشترین فوتی ها در بیمارستان مربوط به بخش اورژانس و ICU می باشد. در بخش ICU به دلیل رنج سنی بیماران، فوتی داریم. گاهی بیماران تصادفی با وضعیت بسیار وخیمی داریم. ما تلاش می کنیم بر اساس امکانات موجود بیشترین خدمات را به مردم بدهیم. ما بیماران از محموداباد تا نوشهر را پوشش می‌دهیم اگر امکانات لازم را نداشته باشیم و نتوانیم خدمتی را ارائه دهیم، برای بهبود شرایط بیمار سریعاً به مناطق مناسب تر اقدام می کنیم. به طور کلی ما سعی کردیم تجهیزات خود را بالا ببریم تا در کمترین زمان ممکن بیشترین خدمات را ارائه دهیم.

     


    banner
fhfh