فشار خون بالا یک بیماری مزمن است که در آن فشار خون در شریانها بالا میرود. به دنبال این افزایش فشار، قلب باید برای حفظ گردش خون در رگهای خونی شدیدتر از حالت طبیعی فعالیت کند.
خون در رگهای بدن تحت اثر فشار خون مناسب جریان دارد که عامل ایجاد این فشار و حفظ آن ضربان مداوم قلب می باشد.فشار خون تحت اثر عوامل متعددی از جمله جنسیت، نژاد، سن، رژیم غذایی و... افزایش می یابد
در حالت استراحت، فشار خون طبیعیِ سیستولی (یا حداکثر فشار خون) بین ۱۰۰ تا ۱۴۰ میلیمتر جیوه و فشار خون طبیعی دیاستولی (یا حداقل فشار خون) بین ۶۰ تا ۹۰ میلیمتر جیوه است. در صورتی که اگر فشار خون بطور مزمن برابر یا بیش از ۱۴۰ بر روی ۹۰ میلیمتر جیوه باشد، فرد از فشار خون بالا رنج میبرد این در حالی است که حدود 50 درصد از مبتلایان به فشار خون حتی از بیماری خود آگاه نیستند.
از آنجایی که فشار خون بالا علاوه بر تاثیراتی که بر روند عادی زندگی فرد اعمال می کنند خود مسبب ایجاد بیماری هایی همانند سکته قلبی و مغزی، اختلالات کلیوی، نارسایی قلبی، بیماری شریان های پیرامونی و ... می باشد لذا کنترل و پیشگیری از آن با تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی کمک شایانی به مبتلایان به این بیماری خواهد کرد.
در این میان ورزش های هوازی بهترین ورزش برای افراد با فشار خون بالاست. معمولا این افراد باید سه تا پنج بار در هفته و هر بار بین 30 تا 45 دقیقه به ورزش بپردازند.
توجه به این نکته ضروری است که بیماران فشار خونی نباید حرکات ناگهانی داشته باشند و این موضوع در افرادی که داروهای مدر مصرف می کنند بیشتر باید مورد توجه قرار گیرد.
اگر افرادی که به فشار خون مبتلا هستند افرادی بی تحرک هستند و می خواهد تازه ورزش را شروع کنند بهتر است زمان ورزش خود را به دو وقت 15دقیقه ای تقسیم کنند و کم کم این زمان را یکی کنند. ضمن اینکه باید به بیماریهای همراه دیگری هم که مبتلا هستند (به خصوص دیابت) توجه کنند و بر اساس آنها میزان ورزش و فعالیت های خود را مشخص کنند.