logo
پایگاه خبری تحلیلی نور خبر
    احمد توکلی شهردار رویان: شورا ها سیاستگذار ارتباطات مردمی هستند.‏
    کد خبر: 50693      کد خبرنگاری : 941106
    منتشر شده: 03/ خرداد/ 1397|| 2:35 PM
    تعداد بازدید:125

    بخش دوم مصاحبه اختصاصی پایگاه خبری تحلیلی نورخبر با احمد توکلی شهردار شهر ساحلی رویان


    نورخبر: در خصوص آب شرب و حل این معضل چه برنامه هایی را اجرایی کردید؟

    شهردار رویان:  شبکه آب رویان خیلی فرسوده است. رویان 65 سال است که شهرداری دارد. زیر ساختهایی که در بخش آب داریم یک بخش آن به آب روستایی برمی گردد و بخش دیگر آن حدود 40 سال قبل که اوایل انقلاب شهرداری این کار را انجام داده است می باشد و این پاسخ نیازهای امروز را نمی دهد. شبکه آب رسانی نور از سمت چمستان تزریق می شود. چاه تیرکده به اندازه ی مصرف نصف خیابان شهدا هم نیست، اما مصرف زیاد است. اگر رینگ کمربندی به خیابان شهدا انجام شود این منطقه کاملا از افت فشار نجات پیدا می کند و آب تامین می شود، اما قبل از این موضوع قرار شد رینگ عباسا و رویان متصل شود که بتوانند آب را تامین بکنند.

    نورخبر: در خصوص وضعیت حریم شهری رویان در شهر نور؛ وضعیت کار به کجا رسیده است؟ و چرا از شهرداری رویان پروانه ساختمانی می گیرند؟

    احمد توکلی:  اگر قرار باشد یک روستایی در حریم یک جایی قرار بگیرد باید براساس علم در حوزه ی جذب و نفوذ آن شهر باشد. عباسا و شهرکلا در حوزه و جذب و نفوذ رویان نیستند و از هیچ راهی به ما متصل نمی شوند ما به آنها دسترسی نداریم و آنها هم به ما دسترسی ندارند. از لحاظ فرهنگی هم بیشتر با نور رابطه دارند.          

    این اصلاً مد نظر شهرداری و شورای شهر رویان نیست. برای حل این مشکل بیش از 10 مکاتبه انجام شد، قبل از آمدن آقای خنجری این مکاتبات انجام شد و در دوره ی ایشان هم همینطور. با آقای دکتر شادمان هم این مکاتبات را انجام دادیم، درخواست ما اصلاح حریم و اصلاح محدوده ی تداخلی بین ما و رویان است. روستاهای بالا دست ما مثل تاشکوه ، کاسگر محله ، حسین آباد، تیرکده روستاهایی هستند که از نظر فرهنگی و... با شهر رویان ارتباط دارند، آنها باید به حریم ملحق بشوند. روستاهای شهرکلا و عباسا انشاالله با حمایت آقای فرماندار به حریم شهر نور برگردند.

    نورخبر: چرا اهالی خیابان فرهنگ و نسترن باید بروند شهر نور پروانه بگیرند؟

    مهندس توکلی: خیابان نسترن رویان نباید برای گرفتن پروانه به نور برود و در اینجا مشاور، اشتباهی کرده و در مکاتبات ما به وزارت کشور اعلام شد و وزارت کشور نظرخود را اعلام کرد. باید محدوده ی شهرها بر اساس پلاکهای ثبتی خودشان حدود شوند. خواسته ی ما این است که پلاک رویان و نور مرزشان مشخص شود، محدوده ی قانونی شهرهایمان با همان پلاک بسته بشود، این منطقی ترین حالت گفتگو است. 1314 تا 1316 ، پلاکهای ثبتی استان مازندران بسته شد و مشخص شد که قریه علمده و سولده و ایزده کجا بودند و اگر این را پیاده سازی بکنند که ما پیاده سازی کردیم این مشکل انشاالله برطرف خواهد شد.

    نورخبر: در خصوص حریم کمربندی به سمت رویان وضعیت چگونه است؟

    شهردار رویان: حریم آن 120 متر است. با آقای دکتر شادمان پیگیر هستیم. ما در جایی که 30 سال قبل شهرداری پروانه ساختمانی صادر کرد و در محدوده قانونی شهر بود متاسفانه با کم لطفی دوستان در حوزه ی مشاور و شورای عالی معماری آمدند حریم 120 متری را اعمال کردند و درخواست ما از دکتر نبییان و دکتر شادمان این است که این قضیه را پیگیری کنند تا مشکل مردم حل شود.

    نورخبر: درخواست های مردم رویان در مورد نشست شهردار و شوراها در پایان هر فصل آیا اجرایی می گردد؟

    احمد توکلی: ما طبق قانون موظف هستیم هر 6 ماه یکبار بیلان بدهیم و پایان هرماه در آمدهای متصل به شهرداری را به شورای شهر که نماینده مردم هستند می دهیم. هر 6 ماه یکبار هم سرفصل هزینه ها را در سایت منتشر می کنیم. ما همیشه در مسجد با مردم جلساتی داریم و هر بزرگواری که سوالی داشت ما پاسخ دادیم.

    نورخبر: آیا در سال 97 تقویم مشخصی برای ارتباطات با مردم صورت می گیرد؟

    مهندس توکلی: شوراها که سیاستگذار ارتباطات مردمی هستند باید این قضیه را حل بکنند.

    نورخبر: در خصوص عوض شدن کاربری و پرداخت ارزش افزوده به شهرداری توضیح دهید؟

    شهردار رویان: ما چند تا قانون داریم، قانون اراضی که به محدوده ی شهر ملحق می شود یا انتفاع ناشی از تغییرکاربری.. اینها همه بر اساس دفترچه های مصوب شهرداری است. شهرداری خودش نمی تواند راساً و بدون اینکه مستند قانونی داشته باشد از مردم ریالی را مطالبه ی وجه کند.

    نورخبر: در خصوص تابلوهای سردرب مغازه ها از مردم عوارض می گیرید؟

    شهردار رویان: تابلوهای شناسایی اماکن تا 3 متر مربع از عوارض معاف هستند. بیش از 3 متر مربع عوارض می گیریم که عددش زیاد نیست. ما می خواهیم بیشتر ساماندهی کنیم. خیلی ها پایبند قانون هستند و رعایت می کنند. حد مجاز تابلو در مغازه ها 3 متر است. 3متر در یک متر تابلویی است که قابلیت نصب دارد. و دوستان ما با استفاده ازاین تابلوها دارند تبلیغ می کنند؛ چه داخلی و چه خارجی باشد. وقتی برای تبلیغات دارند از این فضا استفاده می کنند شهرداری بابت این تبلیغات از مردم پول دریافت می کند و این مبالغ را برای مردم هزینه

    می کند.

    نورخبر:  درباره وضعیت بازار روس ها و بازار بزرگ رویان توضیحی بفرمائید؟

    احمد توکلی: تنها شهرداری که در بازار بزرگ رویان هزینه کرد من بودم ، (سربندی و تابلوهای نابسامان برق و سایر موارد). شهرداری رویان به اندازه ی 100 غرفه مالک است. تا زمانی که مدیریت بازار یکپارچه نشود به نقطه مطلوب نمی رسیم. در انزلی و آستارا که بازارهای این چنینی دارند همه دارای مدیریت یکپارچه هستند .

    نورخبر: چرا بازار بزرگ رویان را تبدیل به بازار سنتی و بومی با المانهای بومی نمی کنید؟

    مهندس توکلی: متاسفانه مشکلات مالکیتی دارد و همه برای شهرداری نیست که بخواهد طرح را پیاده کند. در این بازار 5-6 خانوار ساکن هستند، اگر قرار باشد شهرداری طرحی پیاده کند باید منافع آنها را هم ببیند . اگر می بینید بازار های دیگر ساماندهی شدند بخاطر این بود که بازار یکپارچه بود، تازمانی که بازار یکپارچه تجاری نشود و مالکین آن را تبدیل به بازار نکنند، اجرا کردن هر طرحی عقیم می ماند. برای اینکه ما از فضای متشنج بصری نجات پیدا کنیم شهرداری دارد یک سری ساماندهی ها را انجام می دهد.

    نورخبر: تا کی باید در شهرهای ساحلی از جمله رویان شاهد درختان غیر بومی مثل پالم و فنیسک و... باشیم؟

    شهردار رویان:  ما از 3 سال قبل این کار را انجام دادیم. اینجا 20 سال برف نیامد ، سرما و یخبندان نداشتیم اما متاسفانه در آن برف بیش از 100 اصله نخل ما از بین رفت. نخل نباید در آب و هوایی مثل اینجا باشد که 10 درجه زیر صفر می رود. پالم برای اینجا که تند باد داریم نیست. اصلاح گونه باید بشود؛ ما در منطقه ای هستیم که دارای جنگلهای هیرکانی و پهن برگ هستند. امسال درختهایی که در سطح شهر کاشتیم که بومی هستند مثل انبر ساحل و انجیری و توسکا .، در این چند سال بیش از 50 هزار اصله درخت کاشتیم. الان هم در گلخانه ی ما خیلی از نهال های جنگلی را گرفتیم و داریم تولید می کنیم که انشاالله یواش یواش این فضا را تغییر دهیم و به سمت درختهای پهن برگ برویم تا تابستان ایجاد سایه کنیم و از تبخیر آب کم شود. در دوره ی بنده یک دانه فونیکس و پالم در شهر کاشته نشده است.

    نورخبر: چه برنامه هایی را برای بهینه سازی و اقتصادی کردن وضعیت رودخانه های سطح شهر بخصوص رودخانه گلندرود دارید؟

    احمد توکلی: متاسفانه وضعیت رودخانه ها اصلا خوب نیست. رودخانه های ما همه منشعب هستند که از بالا می آیند. در سبزه رود و گلندرود هر زمان که سیل می آید درختان ما 3 تا 4 مترشان پر از کیسه زباله است. خواهشم از مردم این است که این رودخانه ها سرمایه ها و مویرگهای ما است چرا زباله ها را از بالادست توی رودخانه رها می کنند ، چرا فاضلاب را توی رودخانه ها رها می کنند. اینکه امروز من می خواهم مشکلات فاضلاب خودم را با بدترین حالت حل کنم که آن هم رها کردن آن بصورت یواشکی در مجرای عمومی است واقعاً گناه کبیره است.

    در سبزه رود حدود 700 متر دیواره زدیم اما اعتبارات شهرداری کم است، باید اعتبارات بیشتری بگیریم و این برنامه را هم داریم. رودخانه های ما باید به فضاهای گردشگری و محلهای زندگی ، تخم گذاری ماهی ها و پرندگان و استفاده ی بچه هایمان بشوند. همین رودخانه ها بودند که 30 سال قبل در آن شنا می کردیم اما امروز که پایمان را توی رودخانه بگذاریم هزار تا بیماری پوستی می گیریم. این فقط کار شهرداری نیست. از مردم خواهش می کنم این موضوع را رعایت کنند و اگر رعایت نکنند با افراد مختلف به عنوان افرادی که بهداشت عمومی را تهدید می کنند به مراجع قضایی معرفی می شوند و برخورد قضایی می شود. برنامه هایی برای بهبود وضعیت سبزه رود و گلندرود داریم تا با ساماندهی به فضاهای مفرح تبدیل شوندکه بهترین استفاده را داشته باشد.

     


    banner
fhfh