logo
پایگاه خبری تحلیلی نور خبر
    سعدی به روزگاران مهری نشسته بر دل/ بیرون نمی توان کرد الا به روزگاران‎ ...‎
    کد خبر: 50654      کد خبرنگاری : 941103
    منتشر شده: 21/ فروردین/ 1397|| 10:44 AM
    تعداد بازدید:110

    بخش اول / مصاحبه اختصاصی پایگاه خبری تحلیلی نورخبر با دکترعلی سالاریان رئیس نظام پزشکی ‏شهرستان نور


    نورخبر: در بحث مدیریت بیمارستان و برخوردهای پرسنل با ارباب رجوع، به نظر شما اساساً رفتار یک پرسنل نسبت به بیمار باید چگونه باشد؟ 

    دکتر علی سالاریان : در کشور ما مردم یک خواسته هایی دارند و یک درآمدی، یعنی سرانه درآمدی که به ازای هر فرد است، برای آموزش، بهداشت و درمان می باشد. این سرانه ی هزینه ای که دولت برای بهداشت و درمان مردم دارد انجام می دهد با کشورهای اسکاندیناوی خیلی متفاوت است. از قدیم گفتند هر چقدر پول بدهی همانقدر آش میخوری. ما نمی توانیم با توجه به خدمات اقتصاد و درمان بگوییم که خدماتی که امروز در مملکت ما در حوزه بهداشت و درمان دارد صورت می گیرد باید با  کانادا مساوی باشد. چرا ؟ چون در کانادا یک پزشک 4 یا 5 نفر مریض بیشتر ببیند اصولاً خودش دست از کار می کشد. در ضمن حقوقی که به او می دهند به حدی مکفی است. در حالی که ما در بیمارستان نور می بینیم درعرض یک روز پزشک تا 200 مریض هم ویزیت می کند. ساعتی که پزشک کار انجام می دهد تقسیم بر این تعداد بکنیم می بینیم  شاید 2 تا 3 دقیقه ویزیت طول می کشد یعنی غیر از این نمی تواند باشد در صورتی که قانون میگوید معاینه باید 15 دقیقه به طول انجامد. چطور این کار می تواند انجام شود؟ از طرفی انتظار مردم هم خیلی بالاست، مردم ممکن است که بی کفایتی ها را مثلا در بانک یا در فلان اداره ببینند و سعی کنند با صبر و تحمل کنار بروند ولی در بیمارستان عزیزشان و جانشان در خطر است آنوقت است که سر و صدا می کنند و درگیری ایجاد می کنند و این وسط یک تعارضی بوجود می آید . چرا؟ چون از یک طرف پرسنل درمانی که ما داریم و از طرفی محدودیت زمانی که دارند ، هم هجوم مراجعه دارند و هم ابزار و امکانات کم و از طرفی توقعات بالا.  اینجا جای خالی آموزش مسئولین اولاً برای مردم احساس می شود که با مردم صادق باشند و به مردم بگویند که پزشک بیمارستان امام خمینی نور هنوز کارانه سال 95 را با آنها حساب و کتاب نکردند. یعنی تا فروردین ماه اطلاع داشتم که دوستان ما حقوق بهمن و اسفند  سال 1395 را نگرفتند حال سال 96 بماند. انتظار دارید که خدمات خوب داده شود؟

      آقای وزیر در تلویزیون می گوید که بهداشت و درمان را متحول کردیم. این تحول به نوعی از جیب پزشک  است و روی دوش پرسنل درمانی است و این مردم هم با امید و انگیزه می آیند که خدمات خوب بگیرند ولی پزشکی که 150 ویزیت را در عصر انجام داده و صد و پنجاه و یکمین نفر را با عصبانیت انجام می دهد و مردم بی گناه هستند و اتفاقی که اینجا می افتد تعارض بوجود می آید و فرهنگ برخوردی مردم در بیمارستان خیلی مناسب نیست. ما پرونده ایی را  داشتیم که فرد به هردلیلی فوت می کرد. اینکه پرسنل درمانی چقدر مقصر هستند باید مشخص بشود و باید پیگیری شود نه اینکه درگیری ، ضرب و جرح و آسیب آن چنانی به ساختمان  بوجود آید و باید آموزش داده شود و تامین شود.

    آقای فرماندار نور که تازه آمدند و کارهای مثبتی در شهر نور در این مدت کم انجام دادند در عید گفتند 2650000 هزار نفر مسافر در شهرستان نور اسکان پیدا کردند و من خیلی ترسیدم وقتی فرماندار این کلام  را دارد منعقد می کند و این حرف را میزند پشتش باید2650000  هزار نفر در این سه یا چهار روز تدارک دیده باشند در صورتی که دوستان تماس میگ یرند و می گویند  بیمارستان ما متخصص بیهوشی ندارد و به وسیله  کاردان داریم  کار را انجام می دهیم. در صورتی که در خیلی از این روزها برای جراحی های ساده مریض را به آمل و بابل می فرستند. اگر واقعاً نمی توانیم پذیرای این افراد شویم از قبل هشدار را به مسئولین بالا دست بدهیم و بگوییم که شهرستان نور حتی برای افراد بومی خودش امکانات بهداشتی و درمانی ندارد. سوال من این است  آیا مسئول شهری ما، نماینده و فرماندار ما نباید در اسفند ماه به وزارت بهداشت درخواست بدهند با توجه به اینکه در این منطقه جمعیت 15 تا 20 برابر می شود و این منطقه را ویژه ببیند. دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه ایران، بیایند چند نفر کشیک ارتوپدی و چند نفر کشیک قلب و جراح و بیهوشی در این منطقه بفرستند و در واحدهای اورژانس مستقر کنند و به مردم رسیدگی کنند. حدود سه ماه قبل رئیس بیمارستان نوراستعفاء داد. قبل از آن هم ما مشکلات زیادی داشتیم و این برای یک سال اخیر نیست. همیشه  افراد دلسوز داد زدند و گفتند بیمارستان نور  هم از سخت افزاری و هم نرم افزاری مشکل دارد.

    در دوره های قبل وقتی یک کار کوچک برای بیمارستان انجام می شد بیشتر از قیمت آن درسطح شهر بنر بالا می رفت . درصورتی که شهرهای اطراف ما مانند آمل با حدود جمعیت سه برابری شهر نور این چنین نبود، در صورتی که در ایام تعطیلات و هجوم مسافر، جمعیت نور از آمل خیلی بیشتر است. ما از سیسنگان تا محمودآباد را پوشش می دهیم در صورتی که آمل اینطور نیست . آمل در محدوده ی خودش است و بابل برای خودش دانشگاه علوم پزشکی دارد. اگر ما می توانستیم این جمعیت و این تعداد کثیر گردشگران را مدیریت کنیم. امکانات بهداشتی و درمانی ما الان باید حداقل نصف آمل می بود.  ولی الان یک دهم این شهر هم ما نیستیم یعنی ظلمی است که به مردم این منطقه شده است   

    نورخبر:  سرانه ی درمان ما در نور به چه شکلی است؟

    سالاریان : اولاً عدد خاصی را نمی توانم بگویم چون روی این قضیه مطمئن نیستم. دوماً در مملکت مشخص است که نسبت به کشورهای همسایه چقدر کمتر و چقدر بیشتر است ولی با توجه به درخواست مسئول و نماینده معمولاً امکانات تعلق می گیرد. به عنوان مثال آقای وزیر در منطقه رویان می آید و جایی را دیده و احساس کرده است مشکل داریم و از اعتبارات خاص خودش برای رویان هزینه ای کرده است به فرض مثال آقای دکتر اسماعیلی  برای چمستان پیگیر شده و توانسته امکاناتی بگیرد. این طور نیست  به طور قطعی در منطقه به ازای هر فرد فلان مبلغ می باشد یک سری چیزایی را وزارت بهداشت ممکن است بصورت اجتناب ناپذیر بفرستد. هزینه های پرسنلی دارند که آنها را بصورت سالیانه تدارک می بینند.

    نورخبر: آیا درآمد بیمارستان به خزانه واریز می شود یا برای خود بیمارستان هزینه می شود؟ اداره گردشگری اعلام کرد دو میلیون و ششصد و پنجاه هزار نفر از گردشگران در این شهرستان حضور داشتند، شما به عنوان یک پزشک متخصص هستید. به نظر شما باید چند نفر پزشک دیگر در شهرستان حضور داشته باشند تا بتوانند در پیک تعطیلات جوابگوی مراجعه کنندگان باشند و استاندارد آن در این ایام چند پزشک بوده است؟

    علی سالاریان: ما سه ماه است که رئیس بیمارستان نداریم. آقای دکتر حسینی ریاست شبکه  را ملزم و مکلف کردند که باید فعلا جانشین باشد. یعنی یک حالت فورس ماژور است نه حالت طبیعی که دکتر حسینی خواسته باشد و چون کسی را ندارند اگر اشکالی پیش بیاید به وزیر یا رئیس دانشگاه ایراد گرفته می شود. دکتر حسینی یک شبکه گسترده ی بین جاده هزار و جاده کندوان با این همه روستا را با پرسنل خود دارد پوشش می دهد. و ایشان گفتند یکماه  حداکثر بیشتر در بیمارستان نور نمی ماند و سه ماه از آن تاریخ گذشته است و بیمارستان الان بی راٌس است و head ندارد کسی که باید  بیاید تنظیم و هماهنگ کند و از پزشک و پرستار انجام وظیفه و انجام تکلیف بخواهد. ما به مدیران خیلی مراجعه کردیم که  زودتر تکلیف را مشخص کنید. می گویند کسی پیدا نشده است در صورتی که این جمله کاملا جمله ی غلطی است و به مردم دارند به نوعی اشتباه و کذب اطلاع رسانی می کنند. تا بحال 4 نفر مامور شدند و صحبت کردیم و قبول کردند که رئیس بیمارستان بشوند 2 نفر نیروی متخصص و دو نفر پزشک عمومی . تک تک اینها را به اسم رد صلاحیت ، به اسم نداشتن تجربه رد کردند.  

    من سوالم این است که آیا بیمارستان رئیس نداشته باشد بهتر است یا اینکه رئیس کم تجربه ای که بایید و یواش یواش تجربه پیدا بکند؟ 

    نورخبر: این پایگاه خبری آمادگی انتشار جوابیه مسئولین مربوطه را دارد.

     


    banner
fhfh